Hackeri au ajutat FBI să deblocheze iPhone-ul unuia dintre atacatorii de la San Bernardino

184
Hackeri au ajutat FBI să deblocheze iPhone-ul unuia dintre atacatorii  de la San Bernardino - hackeri-1460553160.jpg

Articole recomandate

Hackeri au a-jutat FBI să deblocheze iPhone-ul unuia dintre autorii atentatului de la San Bernardino (California) prin intermediul unei breșe pe care au descoperit-o în software-ul aparatului, potrivit ediției de marți a cotidianului Washington Post, citat de AFP.

Acești hackeri profesioniști au fost retribuiți pentru intervenția lor, precizează jurnalul, care citează o sursă apropiată dosarului. FBI nu ar fi avut nicio dificultate în deblocarea codului PIN format din patru cifre. Dar provocarea a constat în dezactivarea unei funcții a aparatului, destinate să șteargă toate datele stocate pe acesta după 10 încercări nereușite de a găsi codul de acces, a adăugat publicația citată.

Autorii atacului de la San Bernardino, Syed Farook și soția sa Tashfeen Malik, au ucis 14 persoane la 2 decembrie după care au fost uciși de poliție. Alte două telefoane mobile distruse au fost găsite după atac. Guvernul american a demarat o acțiune în justiție împotriva Apple care a refuzat să permită accesul anchetatorilor la datele din aparat sau să le furnizeze codurile personale de utilizator. Compania Apple, susținută de Google și Facebook, a refuzat solicitarea în numele protecției datelor.

FBI, fără a dezvălui metoda folosită în deblocarea iPhone-ului, a anunțat luna trecută că a reușit să deblocheze aparatul datorită intervenției unei terțe părți neidentificate, punând capăt unei confruntări judiciare cu Apple.

Apple nu intenționează să acționeze FBI în justiție pentru a dezvălui metoda utilizată, dar avocații companiei au avertizat că vor cere detalii privind mijloacele folosite de anchetatori pentru a obține datele căutate, scrie Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5924 secunde