Guvernul spaniol respinge orice mediere în criza catalană

110
Guvernul spaniol respinge orice mediere în criza catalană - guvernul-1507196946.jpg

Articole recomandate

Guvernul spaniol a respins apelul liderului separatist catalan Carles Puigdemont la o mediere atât timp cât acesta continuă să amenințe că va înfăptui secesiunea, informează AFP. 


"Dacă Puigdemont vrea să ne vorbească, să negocieze sau să trimită mediatori, el știe perfect ce trebuie să facă mai întâi: să revină pe calea legii, pe care nu ar fi trebuit s-o părăsească niciodată", a reacționat guvernul, într-un comunicat. 


Guvernul conservator condus de Mariano Rajoy îl avertizează pe Carles Puigdemont că nu va accepta niciun șantaj. "Retrageți amenințarea cu ruptura!", îi cere el acestuia. 


Anterior, Carles Puigdemont își reiterase apelul la o mediere internațională, afirmând că ar fi primit mai multe propuneri pe care guvernul nu le acceptase. El îl acuzase pe regele Spaniei, Felipe al VI-lea, care îl criticase dur în ajun, că ar ignora în mod deliberat milioanele de catalani, condamnându-le aspirațiile la independență. 


"Puigdemont a demonstrat că nu este doar un conducător în afara legii, ci și că este absolut rupt de realitate", i-a răspuns aproape imediat vicepreședintele guvernului, Soraya Saenz de Santamaria. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.0673 secunde