€ 4.7142
£ 5.3592
$ 4.1491

Mai multe ştiri online:

Guvernul maghiar exclude orice concesii pentru Universitatea Centrală Europeană

Ştire online publicată Vineri, 09 Noiembrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Guvernul Ungariei a transmis că nu va face nicio concesie Universității Centrale Europene (CEU), care a fost fondată de finanțatorul american de origine maghiară George Soros și al cărei statut juridic este incert de peste un an din cauza unor schimbări la legea privind învățământul superior, relatează Reuters.

„În Ungaria, legea se aplică tuturor, inclusiv Universității Soros”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Zoltan Kovacs, într-un interviu publicat de cotidianul Magyar Hirlap. „Nimeni nu se poate bucura de privilegii. Dacă alte universități străine pot îndeplini condițiile prevăzute de lege, atunci CEU va trebui să facă la fel, în loc să creeze o problemă politică din asta”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Zoltan Kovacs a declarat că Biroul pentru educație va examina în viitor dacă CEU îndeplinește criteriile necesare.

Legea Educației a fost schimbată anul trecut, astfel că universitățile înregistrate în străinătate nu mai au dreptul să opereze în Ungaria dacă nu oferă cursuri și în țara de origine. 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Cultură-Educație
joi, 17 ianuarie Foto : Doliu în învățământul constănțean! A murit un respectat profesor 2501 vizite, 0 comentarii Doliu în învățământul constănțean! A murit un respectat profesor
Monden
ieri, ora 10:11 Foto : Model mort, după ce a căzut în râpă și a înghețat de frig 1922 vizite, 0 comentarii Model mort, după ce a căzut în râpă și a înghețat de frig
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7318 secunde