Guvernul german pregătește pedepsirea mai severă a antisemitismului

224
Guvernul german pregătește pedepsirea mai severă a antisemitismului - guvernul-1575069233.jpg
Guvernul german a anunțat, joi, că pregătește un proiect de lege prin care antisemitismul va fi considerat circumstanță agravantă și va fi pedepsit mai sever, la câteva săptămâni după un atac împotriva sinagogii din Halle, în estul țării, transmite AFP. 
"Mi-e rușine de faptul că evreii din Germania nu se mai simt în siguranță, până în punctul în care mulți dintre ei se gândesc să plece din țară", a declarat ministrul Justiției, social-democrata Christine Lambrecht, în Bundestag. 


Guvernul va prezenta un proiect de lege care va înăspri pedepsele dacă delictul sau infracțiunea a avut o motivație antisemită, a anunțat ea. 


"Trebuie să trimitem un semnal clar împotriva antisemitismului", a subliniat ministrul german. 


Cancelarul Angela Merkel a promis "toleranță zero" și s-a angajat să intensifice "combatarea urii" după atacul împotriva sinagogii din Halle (Saxonia Inferioară), soldat cu doi morți în ziua celebrării sărbătorii evreiești Yom Kippur. Bilanțul ar fi fost și mai grav dacă atacatorul, provenit din mișcarea de extremă dreapta, ar fi reușit să intre în sinagogă, unde se aflau în jur de 50 de persoane. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5543 secunde