Guvernul francez propune o primă de 300 de euro pentru polițiștii și jandarmii mobilizați

287
Guvernul francez propune o primă  de 300 de euro pentru polițiștii  și jandarmii mobilizați - guvernul-1545227740.jpg

Articole recomandate

Guvernul francez a propus acordarea unei prime excepționale de 300 de euro pentru membrii forțelor de ordine mobilizați pentru a face față mișcării "vestelor galbene", potrivit unui amendament depus în cadrul examinării proiectului de lege privind finanțele pentru 2019, informează AFP.

Acest anunț intervine în condițiile în care Ministerul de Interne al Franței se confruntă cu o frondă a sindicatelor din poliție, care cer un "randament al investițiilor" după mobilizarea lor și au îndemnat, unele dintre ele, la o mișcare de protest.

Președintele Franței a promis alocarea unei prime în timpul unui dineu cu reprezentanți ai Companiilor Republicane de Securitate, în 3 decembrie, la o zi după confruntările violente de la Paris, în timpul celei de-a treia săptămâni de mobilizare a "vestelor galbene", însă el nu a precizat nivelul acesteia.

Potrivit amendamentului guvernului francez programat să fie dezbătut în noua lectură a Adunării Naționale în cadrul proiectului legii de finanțe pentru 2019, de această primă "excepțională" menită să exprime "recunoștința Republicii" vor beneficia 111.000 de polițiști și jandarmi mobilizați în timpul celor șase săptămâni de criză. Costul total al măsurii este estimat la 33 de milioane de euro, potrivit amendamentului guvernului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4751 secunde