Guvernul francez flexibilizează piața muncii pentru a atrage investitorii și a reduce șomajul

508
Guvernul francez flexibilizează piața muncii pentru a atrage investitorii și a reduce șomajul - guvernulfrancez-1504264509.jpg

Articole recomandate

Guvernul francez și-a prezentat proiectul de reformă pentru flexibilizarea pieței muncii pe care urmează să-l adopte în mai puțin de o lună, unul dintre punctele-cheie ale programului președintelui Emmanuel Macron, având ca obiectiv atragerea de investitori și reducerea șomajului, transmit AFP, dpa și EFE.

Premierul Edouard Philippe și ministrul muncii, Muriel Pénicaud, au calificat reformele drept "ambițioase, echilibrate și echitabile".

Compusă din 36 de măsuri, legislația va oferi companiilor o mai mare flexibilitate în negocierea condițiilor de muncă, va stabili o limită de compensare pentru lucrătorii care au fost concediați în mod incorect, conform unei decizii judecătorești, și va reduce numărul comitetelor muncitorești.

Reformele au ca scop să sprijine economia Franței - a doua ca importanță în zona euro - și să combată șomajul, care se situează la circa 10%. Ministrul muncii a insistat că, pentru prima dată, schimbările vizează cu precădere întreprinderile mici și mijlocii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3705 secunde