Guvernul de la Madrid suspendă autonomia Cataloniei

142
1
Guvernul de la Madrid suspendă autonomia Cataloniei - marianorajoy-1508591070.jpg

Articole recomandate

Potrivit anunțului făcut de premierul Spaniei, guvernul regional din Catalonia este suspendat, președintele regiunii autonome, Carles Puigdemont, este destituit, iar în șase luni vor fi organizate alegeri parlamentare regionale.

Guvernul de la Madrid a decis să activeze articolul 155 din Constituție pentru suspendarea autonomiei Cataloniei. Oficialii au precizat că regiunea nu și-a respectat obligațiile impuse de Constituție și de alte legi și că acțiunile liderilor săi subminează interesul general al Spaniei.

Decizia Guvernului Spaniei va merge acum în Senat, pentru aprobare.

Într-un document justificativ se arată că a existat o răzvrătire sistematică și conștientă din partea comunității autonome Catalonia ai cărei lideri și-au încălcat deliberat obligațiile constituționale prin începerea unui proces de secesiune. Toate acestea au provocat deterioarea situației sociale și economice în Catalonia, dar și o fractură în coexistența populației, iar condițiile pentru creșterea economică au fost puse în pericol. Guvernul atrage atența că și turismul a fost afectat, iar în domeniul industrial din regiunea autonomă au scăzut drastic comenzile. Liderii Cataloniei nu au respectat legalitatea pe care se bazează democrația și nici interesul general pentru care acționează legile Spaniei, se mai arată în documentul puterii de la Madrid.

Astfel, prin activarea Articolului 155 se urmăresc 4 obiective: restabilirea legalității constituționale și statutare, asigurarea neutralității instituționale, menținerea bunăstării sociale și a creșterii economice și asigurarea drepturilor și libertăților tuturor catalanilor.



Comentează știrea

eugen
21 octombrie 2017
secesiune

atentie la UCRAINA asa incep razboaele civile

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0302 secunde