Guvernul britanic dezminte că ar intenționa să slăbească drepturile angajaților după Brexit

186
Guvernul britanic dezminte că ar intenționa să slăbească drepturile angajaților după Brexit - guvernul-1572204774.jpg

Articole recomandate

Guvernul de la Londra a dezmințit informațiile publicate, sâmbătă, de cotidianul "Financial Times" potrivit cărora va încerca să slăbească drepturile lucrătorilor după ce Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană, transmite agenția Reuters, consultată de Agerpres. 


Cotidianul financiar a publicat extrase din documente scurse de la Ministerul pentru Brexit, care afirmă că un așa-numit angajament față de UE privind "un teren de joc echitabil lasă loc de interpretare". 


Uniunea Europeană este preocupată că Marea Britanie ar putea încerca să relaxeze reglementări, cum sunt cele privind drepturile angajaților, după ce va ieși din Uniune, și afirmă că este probabil să impună bariere comerciale dacă reglementările nu vor rămâne similare, pentru a evita o competiție incorectă. 


Pe termen mai scurt, guvernul britanic are nevoie de sprijinul măcar al unora dintre membrii rebeli din Partidul Laburist, de opoziție, pentru a trece legislația de Brexit, aceștia declarând că votul lor va depinde de păstrarea garanțiilor actuale pentru angajați. 


În acordul negociat de premierul Boris Johnson cu Bruxellesul, se spune că "relația viitoare trebuie să asigure competiție deschisă și corectă, incluzând angajamente robuste de a asigura un teren de joc echitabil". 


Potrivit FT, oficiali ministeriali britanici au scris că "interpretarea Marii Britanii și cea a UE a acestor angajamente vor fi foarte diferite" și că textul reprezintă "un punct de plecare mult mai deschis pentru negocierile privind relația viitoare". 
Membri ai guvernului au respins însă interpretarea FT conform căreia aceasta înseamnă că standardele de muncă britanice vor diferi semnificativ de cele din UE. 


"Această poveste nu este corectă. Marea Britanie va menține cele mai înalte standarde ale drepturilor lucrătorilor și standarde de mediu atunci când vom ieși din UE", a transmis pe Twitter ministrul britanic al economiei, Andrea Leadsom, în replică la cele relatate de "Financial Times". 


Cu toate acestea, liderul laburist Jeremy Corbyn a declarat că articolul din FT le arată membrilor parlamentului că nu ar fi înțelept să aibă încredere în promisiunile guvernului legate de drepturile lucrătorilor. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.424 secunde