Guvernul britanic asigură că Brexit-ul va avea loc pe 31 octombrie

203
Guvernul britanic asigură că Brexit-ul va avea loc pe 31 octombrie - guvernul-1571685659.jpg

Articole recomandate

Guvernul britanic a dat, duminică, asigurări că Brexit-ul va avea loc pe 31 octombrie, în ciuda faptului că premierul Boris Johnson a fost obligat de parlament să trimită Uniunii Europene o scrisoare nesemnată prin care a solicitat o amânare, informează Reuters. 


"Vom ieși din Uniunea Europeană până la 31 octombrie. Avem mijloacele și capacitatea de a face asta", a declarat televiziunii Sky News ministrul Michael Gove, însărcinat cu pregătirile în vederea unui Brexit fără acord. 


"Scrisoarea a fost trimisă, deoarece parlamentul a cerut să fie trimisă, însă parlamentul nu poate schimba decizia premierului, parlamentul nu poate schimba politica sau hotărârea guvernului", a insistat el. 


De fapt, Johnson i-a trimis președintelui Consiliului European, Donald Tusk, trei scrisori. Prima, o notă din partea ambasadorului britanic la UE, în care explică faptul că guvernul nu face altceva decât să respecte legea; a doua - o fotocopie nesemnată a textului pe care a fost obligat să îl scrie conform așa-numitei Legi Benn; și a treia - o scrisoare în care prim-ministrul declară că nu dorește o amânare.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.289 secunde