Guvern proeuropean și compus majoritar din femei, în Spania

159
Guvern proeuropean și compus majoritar din femei, în Spania - guvern-1528378648.jpg

Articole recomandate

Socialistul spaniol Pedro Sanchez, ajuns la putere după căderea conservatorului Mariano Rajoy, a prezentat un nou guvern proeuropean și compus majoritar din femei, transmite AFP, care notează că varianta propusă, cu 11 femei și 6 bărbați, reflectă cea mai puternică prezență feminină cunoscută vreodată de Spania în executiv. 


De asemenea, guvernul lui Sanchez este și cel mai minoritar de la restabilirea democrației. Partidul Socialist dispune doar de 84 de deputați din 350 și va depinde prin urmare de marja de acțiune pe care vor dori să i-o lase stânga radicală Podemos, naționaliștii basci și separatiștii catalani, care au susținut moțiunea de cenzură la adresa guvernului condus de Mariano Rajoy. 


Sanchez a numit-o pe Carmen Calvo, fost ministru al Culturii (2004-2007), în funcția de vicepremier. Ea va conduce de asemenea ministerul Egalității, o chestiune prioritară pentru guvern, la trei luni după "greva generală feministă" și manifestațiile din 8 martie de o amploare fără precedent. 


Fosta procuroare antiteroristă Dolores Delgado va prelua Justiția, fosta judecătoare de la Curtea Supremă Margarita Robles, portofoliul Apărării, iar Isabel Cela - Educație, Magdalena Valerio - Muncă, Maria Jesus Montero - Finanțe, Carmen Monton - Sănătate. De asemenea, Meritxell Batet, din Barcelona, a fost desemnată ministru al Administrației teritoriale și va răspunde de dialogul cu executivul catalan. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4028 secunde