Guterres propune o reformă pentru flexibilizarea și eficientizarea ONU

91
Guterres propune o reformă pentru flexibilizarea  și eficientizarea ONU - guterres-1512485836.jpg

Articole recomandate

 Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a cerut statelor membre ale organizației să-i acorde mai multă flexibilitate în administrarea organizației, în primul rând prin trecerea de la actuala planificare bugetară pe doi ani la una anuală, o reformă întâmpinată însă cu scepticism de mai multe state, transmite AFP.

"Avem nevoie să simplificăm planificarea bugetară", a declarat Antonio Guterres, într-o reuniune dedicată proiectelor sale de reformă a ONU și impactului lor financiar. "Propunem să trecem de la un buget bianual la un buget anual și să reducem ciclurile bugetare și de planificare de la 5 la 3 ani", a indicat el.

"Vă cer sprijinul pentru a-mi acorda mai multă autoritate pentru redesfășurarea a până la 20% din credite în fiecare domeniu strategic - pace și securitate, dezvoltare și administrație a ONU", a mai spus fostul prim-ministru portughez.

Gutterres și-a motivat solicitarea prin faptul că "statele membre adoptă adesea rezoluții care cer Secretariatului să întreprindă noi activități, dar fără resursele alocate".

Bugetul de funcționare a ONU este de 5,4 miliarde de dolari, iar cel al operațiunilor de pace se cifrează la 7,3 miliarde de dolari.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3097 secunde