Mai multe ştiri online:

Guaido avertizează armata: „A bloca ajutorul umanitar este o crimă împotriva umanității”

Ştire online publicată Marţi, 12 Februarie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Opozantul Juan Guaido, recunoscut de circa 50 de țări ca președinte interimar al Venezuelei, i-a atenționat, ieri, pe militari că a împiedica intrarea ajutoarelor umanitare, depozitate în Columbia, îi transformă aproape în autorii unui genocid deoarece este o „crimă împotriva umanității”, relatează AFP.

„Există responsabili, iar regimul o știe. Este o crimă împotriva umanității, domnilor din armată”, a declarat presei opozantul președintelui Nicolas Maduro, ieșind de la slujba religioasă la Las Mercedes, cartier din estul capitalei Caracas, împreună cu soția sa Fabiana Rosales și cu bebelușul lor.

În vârstă de 35 de ani, Guaido, șeful parlamentului unde opoziția este majoritară, a afirmat că militarii se transformă în călăi, în cvasi-autori de genocid, prin acțiune atunci când asasinează manifestanți și prin omisiune când împiedică intrarea ajutoarelor umanitare în Venezuela.

El a făcut din nou apel la un marș pentru azi, de Ziua Tineretului, în memoria morților din precedentele manifestații - cel puțin 40 de morți de la 21 ianuarie, conform ONU - și pentru a cere intrarea ajutorului.

Mai multe tone de alimente și de medicamente, trimise de SUA, se află de joi în depozite la Cucuta, în Columbia, în apropiere de podul internațional Tienditas, blocate de militarii venezueleni cu două containere și o cisternă.

Maduro afirmă că „urgența umanitară” este „fabricată de Washington” pentru a interveni în Venezuela, calificând trimiterea ajutoarelor drept „show politic” și atribuind responsabilitatea pentru penuria de alimente și de medicamente sancțiunilor SUA.

Armata, pilon al regimului lui Nicolas Maduro, a început duminică exerciții militare, prevăzute a avea loc în întreaga țară până la 15 februarie, pentru „a întări capacitatea defensivă a teritoriului”, conform unui comunicat.

Juan Guaido s-a autoproclamat președinte interimar la 23 ianuarie, după ce parlamentul l-a declarat pe Nicolas Maduro „uzurpator” în urma realegerii sale într-un scrutin a cărui corectitudine a fost pusă sub semnul întrebării atât în Venezuela, cât și în străinătate.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
vineri, 19 aprilie Foto : A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța 3437 vizite, 0 comentarii A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța
Eveniment
miercuri, 17 aprilie Foto : UPDATE - Mașină răsturnată, în stațiunea Mamaia 2911 vizite, 0 comentarii UPDATE - Mașină răsturnată, în stațiunea Mamaia
Cultură-Educație
vineri, 19 aprilie Foto : "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni? 1234 vizite, 0 comentarii "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni?
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7479 secunde