Grupul de la Vișegrad va accepta doar candidați care înțeleg problemele Europei Centrale

Duminică, 30 Iunie 2019
107
Liderii statelor din Grupul de la Vișegrad (V4 - Cehia, Polonia, Slovacia, Ungaria) sunt de acord că, din perspectiva lor, singurii candidați acceptabili pentru pozițiile de conducere în Bruxelles sunt cei care înțeleg problemele Europei Centrale și se identifică cu punctul acesteia de vedere, a declarat, sâmbătă, Zoltan Kovacs, secretar de stat pentru comunicații și relații internaționale în guvernul ungar, într-o conferință de presă, transmite MTI. 


Prim-miniștrii statelor V4 au avut o întâlnire la Praga și au convenit asupra principiilor pentru alegerea liderilor UE și a pozițiilor pe care le vor susține la summitul UE de la Bruxelles. 


Potrivit lui Kovacs, Grupul de la Vișegrad a reafirmat sentimentul de unitate și principiile de bază pe care le reprezintă, printre care stoparea migrației, promovarea unei Europe a statelor-națiuni și a culturii creștine. 
Candidați propuși prin sistemul "Spitzenkandidat", ca Manfred Weber și Frans Timmermans, sunt inacceptabili și niciunul nu poate conta pe sprijinul V4, a punctat Kovacs. 

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.1021 secunde