Gripa aviară revine. Zeci de mii de păsări vor fi sacrificate în Olanda

215
Gripa aviară revine. Zeci de mii de păsări vor fi sacrificate în Olanda - gripa-1332075651.jpg

Articole recomandate

Autoritățile olandeze urmează să sacrifice 42.700 de curcani de la o fermă situată în Kelpen-Oler (sud-estul Olandei), după ce au identificat virusul H5 al gripei aviare la aceste păsări, a anunțat Ministerul olandez al Agriculturii, relatează AFP.

"Gripa aviară a fost descoperită în această crescătorie de curcani în urma testelor obișnuite", a declarat pentru AFP Murco Mijnlieff, un purtător de cuvânt al ministerului.

"Este vorba probabil de o variantă mai ușoară a virusului, care nu este periculoasă pentru om", a subliniat Mijnlieff.

Autoritățile au interzis transportul păsărilor, ouălelor și al dejecțiilor păsărilor pe o rază de trei kilometri în jurul crescătoriei contaminate și vor fi efectuate analize în 25 de ferme de păsări situate în apropierea acesteia.

"Testăm aceste societăți, dacă vom constata vreo contaminare, va trebui să ucidem păsăsrile respective", a adăugat purtătorul de cuvânt, afirmând că rezultatele testelor urmează să fie cunoscute în următoarele zece zile.

Forma cea mai periculoasă a gripei aviare este produsă de virusul H5N1, care a infectat aproximativ 600 de persoane în momentul apariției sale, în 2003, provocând moarteaa 300 dintre ele.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4915 secunde