Greve de amploare în Germania și Portugalia

89
Greve de amploare în Germania și Portugalia - germania-1430843298.jpg

Articole recomandate

Sunt greve în Germania și Portugalia. Mecanicii de locomotivă au declanșat cel mai mare protest de acest fel din Germania postbelică. Iar în Portugalia, piloții companiei aeriene de stat sunt în a șasea zi în care țin avioanele la sol și amenință că vor mai sta încă o săptămână, potrivit Digi24.ro.



Mecanicii de locomotivă din Germania amenință cu șapte zile de grevă, cea mai mare din ultimii 70 de ani. Pierderile sunt estimate deja la 500 de milioane de euro.

Pasagerii așteaptă acum chiar și ore întregi să vină o garnitură care să-i ducă la destinație.

"Am pierdut deja un tren pentru că nu mai era loc pentru bicicletele noastre. Trenul era evident arhiplin. În principiu, îi înțelegem pe greviști, dar e o grevă puțin cam lungă", spune o femeie.

Angajații căilor ferate germane cer majorarea salariului cu 5 la sută și reducerea timpului de lucru pe săptămână. În plus, soliictă să-i poată reprezenta la negocieri pe colegii lor din departamentele de mentenanță.

Grevă este și în Portugalia, unde piloții companiei aeriene de stat se află în cea de-a șasea zi de protest din cele 10 programate. În jur de 300 de mii de pasageri sunt afectați de greva care a provocat pierderi de cel puțin 30 de milioane de euro. Piloții cer 20 la sută din acțiunile companiei care va fi privatizată în acest an.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1027 secunde