Dacă nu acceptă planul de redresare

Grecia va fi exclusă din Uniunea Europeană

663
Grecia va fi exclusă din Uniunea Europeană - grecia-1320423233.jpg
Grecia va fi exclusă din zona euro, dar și din Uniunea Europeană, dacă nu acceptă planul decis de statele europene la 27 octombrie pentru a încerca să rezolve criza datoriilor, a avertizat vineri ministrul francez al Afacerilor Europene, Jean Leonetti. "Neacceptarea planului înseamnă ieșirea din euro, neacceptarea planului pentru greci înseamnă ieșirea din Europa", a declarat Jean Leonetti pentru pos-tul de radio Europe 1, adăugând că nu dorește să se întâmple acest lucru.

Ministrul francez a reafirmat că o ieșire a Greciei din euro și din Uniunea Europeană nu ar trebui să destabilizeze zona euro, "pentru că astăzi, nu doar că le-am spus gre-cilor să-și asume responsabilitățile și că și le vor asuma, dar în același timp am prevăzut măsuri de protecție", a precizat el.

Premierul Papandreou, cu demisia pe masă

Premierul Greciei Georgios Papandreou a ajuns la un acord cu aliații din Partidul Socialist pentru a părăsi funcția, dacă aceștia îl susțin în votul de încredere din parlament. Papandreou vrea să evite alegerile anticipate și să predea puterea, în mod ordonat, unui guvern de coaliție, notează Reuters. El a renunțat și la organizarea referendumului pe tema planului de salvare oferit de UE.

Premierul elen s-a adresat aliaților săi din PASOK, Partidul Socialist, cărora le-a spus că nu mai este nevoie de organizarea unui referendum, acum că opoziția conservatoare și-a anunțat sprijinul ferm pentru planul de salvare oferit de UE, potrivit New York Times. Conservatorii se pronunțaseră până acum împo-triva planului.

El a subliniat că referendumul anunțat nu a fost niciodată un scop în sine. Într-o discuție cu parlamentarii socialiști, Papandreou s-a arătat de acord să părăsească funcția. Condiția: socialiștii trebuie să îl susțină în votul de încredere din Parlament, care ar putea dărâma guvernul și care ar provoca alegeri anticipate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 05 Noiembrie 2011
Stire din Actual : Noul virus informatic "Duqu" face ravagii
Sâmbătă, 05 Noiembrie 2011
Stire din Actual : Ultimele zile din viața lui Gaddafi
Sâmbătă, 05 Noiembrie 2011
Stire din Actual : Bilanțul ninsorilor din SUA - 22 de morți
Pagina a fost generata in 0.3822 secunde