Grecia va cere sprijinul NATO în chestiunea memorandumului militar turco-libian

444
Grecia va cere sprijinul NATO în chestiunea memorandumului militar turco-libian - grecia-1575321166.jpg

Articole recomandate

Grecia, care se teme de încălcarea drepturilor sale suverane de către Turcia după semnarea memorandumului militar turco-libian, va solicita sprijinul NATO la summit-ul Alianței care va avea loc la Londra (3-4 decembrie), a declarat, duminică, premierul grec Kyriakos Mitsotakis, informează AFP. 


"O alianță nu poate rămâne indiferentă când unul din membrii săi încalcă în mod deschis dreptul internațional și vizează un alt membru", a declarat Kyriakos Mitsotaki, în timpul unui discurs pronunțat la congresul partidului său de dreapta Noua Democrație. 
Săptămâna trecută, Atena și-a exprimat nemulțumirea față de memorandumul de cooperare militară și a convocat ambasadorii Libiei și Turciei în Grecia pentru a cere informații despre conținutul textului. 


Semnat, miercuri, în cadrul unei întâlnire la Istanbul între președintele turc Recep Tayyip Erdogan și șeful guvernului libian de unitate națională (GNA) Fayez al-Sarraj, acest protocol de cooperare militară și de securitate consolidează acordul-cadru de cooperare militară existent și legăturile dintre armatele celor două țări, potrivit Ankarei. 


Atena este îngrijorată de faptul că acest protocol ar putea încălca zonele sale de exploatare maritimă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3601 secunde