Grecia: Primarul orașului Salonic, agresat de un grup de naționaliști

166
Grecia: Primarul orașului Salonic, agresat de un grup de naționaliști - primaruldinsalonic-1526907607.jpg

Articole recomandate

Primarul orașului Salonic, Yiannis Boutaris, în vârstă de 75 de ani, a ajuns la spital, după ce a fost bătut de un grup de naționaliști la un eveniment organizat în memoria grecilor uciși de turci în Primul Război Mondial, relatează BBC.

Primarul Salonicului, cunoscut pentru convingerile sale antinaționaliste, era prezent la o ceremonie în amintirea Genocidului Grecilor Pontici, în momentul în care a fost agresat. Aproximativ 12 naționaliști i-au cerut lui Boutaris să părăsească zona în care avea loc evenimentul și apoi l-au bătut.

Potrivit președintelui consiliului local din Salonic, Calypso Goula, câțiva bărbați au aruncat cu sticle în Boutaris și după ce primarul a căzut l-au lovit în cap și în picioare.

"A fost un coșmar. M-au atacat câteva persoane. Mă loveau peste tot", a declarat Yiannis Boutaris.

Boutaris a fost ajutat de asistenții săi să părăsească zona și a fost dus la spital, unde a petrecut noaptea sub observație. Premierul Greciei, Alexis Tsipras, a condamnat agresiunea, precizând că atacatorii vor trebui să răspundă pentru faptele lor.

"A fost o tentativă fascistă de a-l ataca și intimida pe primar", a reacționat și partidul de stânga Syriza, care este la guvernare.

Și principalul partid de opoziție, Noua Democrație, a condamnat atacul și a cerut arestarea agresorilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4887 secunde