Grecia: Cod roșu de vreme rea și restricții pe mai multe drumuri naționale

122
Grecia: Cod roșu de vreme rea și restricții pe mai multe drumuri naționale - vreme-1538282810.jpg

Articole recomandate

Ministerul Afacerilor Externe informează că în Grecia este în vigoare, duminică, un cod roșu de vreme nefavorabilă, fiind închise mai multe drumuri naționale și fiind afectate cursele de pe Aeroportul Internațional "Eleftherios Venizelos" din Atena.


Potrivit unui comunicat MAE citat de Agerpres, Secretariatul General de Protecție Civilă din Republica Elenă a emis o atenționare în legătură cu continuarea înrăutățirii vremii - cod roșu, regiunile cele mai afectate fiind Peloponez, Insulele Ionice și, în special, Attica (ploi și furtuni cu vânt la rafală de până la 9-10 Beaufort și posibile inundații).  


Autoritățile elene au anunțat închiderea următoarelor drumuri naționale: Athens-Korinthos (în apropiere de Kinetta); Korinthos-Kalamata; Elefsina-Thiva; Argos-Nafplio; Karaiskakis (în regiunea Pireu). De asemenea, Aeroportul Internațional 'Eleftherios Venizelos' din Atena înregistrează întârzieri ale curselor aeriene. 


Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro,www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația 'Călătorește în siguranță' (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie, precizează comunicatul citat.  Detalii despre evoluția vremii se pot obține accesând http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/GR-Grecia.html și http://www.hnms.gr/emy/en/index_html.


Ciclonul mediteranean Zorba a lovit Peloponezul sâmbătă dimineața, cu ploi torențiale și valuri care s-au abătut asupra orașelor de pe litoral, precum Methoni, Finikounda, Koroni și Kalamata, viteza vântului ajungând până la 90 km/ h.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9681 secunde