Grecia a obținut o tranșă de 6,7 miliarde de euro din programul de asistență financiară

205
Grecia a obținut o tranșă de 6,7 miliarde de euro din programul de asistență financiară - grecia-1516698207.jpg

Articole recomandate

Miniștrii de Finanțe din zona euro au ajuns luni seară la un "acord politic" în urma căruia Grecia obține o tranșă de 6,7 miliarde de euro (8,22 miliarde de dolari) din cel de-al treilea program de asistență financiară, transmit Deutsche Welle și Reuters.


Eurogrupul a salutat progresele înregistrate de Grecia în implementarea reformelor, apreciind că țara este în grafic pentru a ieși din ultimul acord de asistență, care se încheie în august 2018, și de a se finanța de pe piețele de obligațiuni.


"Avem niște vești bune", a afirmat noul șef al Eurogrupului, portughezul Mario Centeno, în timp ce anunța acordul încheiat la Bruxelles. El a adăugat că acordul "reflectă efortul imens și cooperarea excelentă între Guvernul de la Atena și instituțiile europene".


Autoritățile elene au depășit în ultimii trei ani țintele fiscale și au continuat să crească procesul de colectare a taxelor.


"Vom începe curând discuțiile pentru măsuri de reducere a poverii datoriei Greciei", a anunțat Centeno.


Și ministrul elen de Finanțe, Euclid Tsakalotos, a apreciat că a fost o "întâlnire foarte bună" și a salutat referirile Eurogrup la reducerea datoriei Greciei.


Și Banca Centrală a Greciei a cerut creditorilor internaționali măsuri de reducere a datoriei publice a Greciei care să fie implementate în 2018, altfel țara ar putea avea nevoie de un nou pachet de asistență financiară.


În 2016, datoria Greciei era la 179% din PIB, cel mai ridicat nivel din zona euro, transmite Agerpres.ro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8401 secunde