Grecia a fost lovită de un cutremur cu magnitudinea 6,4

466

Articole recomandate

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de cel puțin 6,4, a afectat vestul Greciei vineri dimineață, conform agențiilor de monitorizare a cutremurelor, cauzând pagube mici, dar nu și victime, scrie Reuters.


Institutul de Geodinamică al Greciei a informat că magnitudinea a fost de 6,4 grade pe scara Richter și că seismul a avut loc la 50 de km distanță de insula Zakynthos.Institutul Geologic al SUA (USGS) și Centrul Seismologic European Mediteranean (EMSC) au informat că magnitudinea a fost de 6,8.




Seismul a fost simțit în Atena și chiar și în Albania, Italia, Libia și Malta.


Epicentrul a fost în Marea Ionică, la 130 de km distanță de orașul grec Patras.


Cutremurul s-a simțit puternic în Zakynthos, acolo având loc și mai multe replici, cea mai mare având magnitudinea de 5,6 iar curentul a fost întrerupt pentru scurt timp.


Trei persoane au fost transportate la spital, două dintre ele fiind rănite ușor, conform purtătorului de cuvânt al agenției de protecție civilă a Greciei.


Conform presei locale, o mânăstire din secolul 15 a fost afectată.


Pana de curent și pagubele de la portul Zakynthos nu vor afecta operațiunile portuare, au informat oficialii greci.


Site-ul de știri italian, Il Messaggero, a informat că seismul a fost simțit și la sute de kilometri distanță, în sudul Italiei. Pompierii din Calabria, Puglia și Sicilia au primit mii de telefoane prin care cetățenii cereau informații despre cutremur.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 26 Octombrie 2018
Stire din Actual : Rusia, condamnată din nou la CEDO
Pagina a fost generata in 0.7063 secunde