Grecia a anunțat sfârșitul perioadei de recesiune

177
Grecia a anunțat sfârșitul perioadei de recesiune - grecianaufragiu-1474546408.jpg

Articole recomandate

Într-un interviu în exclusivitate pentru Reuters, premierul Alexis Tsipras a descris modul în care Grecia se apropie încet, dar sigur, de ieșirea din criza economică de șapte ani. 


El a susținut că, anul acesta, este posibilă o creștere economică, iar anul viitor, chiar revenirea pe piețele internaționale de capital.


Premierul grec a afirmat că veniturile bugetare și intrările de turiști au fost semnificative, iar Grecia ar putea încheia anul 2016 cu o creștere economică de 0,2% - 0,4%, în loc de scăderea de 0,3% prognozată de Eurostat (Oficiul pentru Statistică al Uniunii Europene). Întrebat dacă țara sa ar putea depăși previziunile de creștere ale Eurostat pentru 2017, de 2,7%, el a arătat că deja au fost depășite așteptările anul acesta și probabil anul viitor se va întâmpla același lucru. 


Cu toate acestea, prim-ministrul a arătat că succesul depinde de mesajele trimise piețelor financiare și de re-luarea investițiilor străine. 


El și-a exprimat speranța că Grecia ar putea fi inclusă în următoarele șase luni în programul de relaxare cantitativă (QE) al Băncii Centrale Europene (BCE), la care nu a avut acces până acum din cauza ratingului slab.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3762 secunde