GRAV ACCIDENT AVIATIC / Un Aeroflot A321 a căzut la aterizare și s-a oprit pe câmp. Avionul a fost la un pas de explozie

Miercuri, 04 Ianuarie 2017
2174
Un aparat A321 al companiei aviatice civile ruse Aeroflot s-a defectat chiar la aterizare pe pistă și a ieșit aproxiomativ 150 de metri în afara aeroportului, pe câmp, după o defecțiune la trenul de aterizare. Aparatul a fost la un pas de a lua foc.

La bordul aparatului companiei Aeroflot se aflau 171 de persoane, între care șapte erau membri ai echipajului.

Înainte de aterizarea pe pistă, una dintre roțile trenului de aterizare al aparatului de zbor s-a blocat, iar avionul a aterizat "pe burtă" și a ieșit în câmp, alunecând pe zăpadă aproximativ 150 de metri, apoi s-a oprit, fiind înclinat pe partea stângă.

Avionul a fost în pericol de a exploda. Pasagerii au fost evacuați pe tobogane gonflabile. Numai trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale pentru răni ușoare.

Maria Șatokina, unul dintre pasagerii avionului, a relatat cum presei cum s-a produs accidentul.


 "Aterizarea s-a produs fără întârziere, iar până ca avionul să ajungă pe pistă, pasagerii începuseră deja să aplaude. Dar imediat, avionul a început să se zguduie și s-a înclinat mult spre stânga. Eu eram la fereastră, pe rândul 17, în apropiere de aripă. Toată lumea s-a oprit și începuse să miroasă a fum în avion. Mai multe persoane - inclusiv copii - au început să plângă (...) Singurul cuvânt pe care l-am auzit a fost "EVACUAREA". Apoi, am ieșit pe tobogan. Am văzut un motor și cabina piloților lipite de pământ și m-am speriat de-a binelea. Ar fi putut să explodeze totul. Mi-e frică și acum."

Autoritățile aeroportuare au inițiat o anchetă asupra acestui acccident, pentru a depista cauza care a determinat defecțiunea de la sistemul de roți. În urma acestui incident, aeroportul a fost închis, potrivit agenției de presă TASS.
Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3139 secunde