Google a primit 70.000 de cereri de ștergere a datelor sensibile, în numai o lună

71
Google a primit 70.000 de cereri de ștergere a datelor sensibile, în numai o lună - google222-1404492600.jpg

Articole recomandate

Google a primit de la utilizatori 70.000 de solicitări privind ștergerea de informații sensibile, în doar o lună de la lansarea unui site creat special în acest scop, cele mai multe astfel de cereri fiind primite din Franța, informează AFP, potrivit B1.ro.
Pe 29 mai, operatorul celui mai utilizat motor de căutare a înființat site-ul și o comisie de experți pentru a respecta o decizie a Curții Europene de Justiție (CEJ) conform căreia utilizatorii pot cere Google și altor motoare de căutare pe internet să șteargă din rezultatele căutărilor online unele link-uri către știri, decizii judecătorești și alte documente care conțin informații inadecvate, irelevante și care încalcă dreptul la viață privată.
Astfel, pe 30 mai, Google a postat pe internet un formular care poate fi accesat de orice persoană din Europa care dorește să solicite eliminarea anumitor rezultate ce apar pe acest motor de căutare.
După doar o zi de la lansarea site-ului creat special în acest scop, Google a primit peste 12.000 de cereri privind ștergerea de informații sensibile. Numărul de astfel de solicitări s-a menținut la un nivel stabil de aproximativ 1.000 pe zi, în Europa. Totodată, au fost înregistrate peste 70.000 de solicitări în perioada 29 mai - 30 iunie, conform informațiilor făcute publice de Google.
Țările din care au venit cele mai multe astfel de cereri au fost Franța (14.086), Germania (12.678), Marea Britanie (8.497), Spania (6.176) și Italia (5.934).
Solicitările au vizat un număr total de 267.550 de link-uri, însă Google a precizat că fiecare astfel de cerere va fi tratată în mod individual.
Compania Google a precizat că nu va șterge toate aceste linkuri, ci va analiza fiecare cerere în parte și va decide în funcție de relevanța fiecăreia.
Decizia Curții Europene de Justiție a fost o surpriză pentru Google și alte companii de profil aflate în atenția Uniunii Europene pentru practicile în domeniul respectării vieții private.
Blocul comunitar vrea să extindă prerogativele autorităților de reglementare în domeniul protejării datelor, astfel încât acestea să poată aplica amenzi în cazul nerespectării prevederilor legale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4329 secunde