Gest istoric. Trump și Erdogan au bătut palma

288
Gest istoric. Trump și Erdogan au bătut palma - trumpsierdogan-1486562014.jpg

Articole recomandate

Recep Tayyip Erdogan a acceptat, în urma unei discuții telefonice cu Donald Trump, ca armata turcă să-și coordoneze acțiunile militare cu forțele americane împotriva jihadiștilor Statului Islamic din localitățile siriene al-Bab și Rakka, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Președintele turc și omologul său american au fost de acord să acționeze împreună în orașele siriene Al-Bab și Raqqa controlate de gruparea Statul Islamic (SI), au declarat, ieri, surse oficiale turce.

Cei doi lideri au discutat inclusiv despre crearea unei zone sigure în Siria, despre criza refugiaților și lupta împotriva terorismului, au afirmat oficiali turci, precizând că Erdogan a cerut Statelor Unite să nu sprijine miliția kurdă siriană YPG.

Potrivit surselor citate, directorul CIA, Mike Pompeo, urmează să meargă în vizită în Turcia pentru discuții privind YPG și lupta împotriva rețelei conduse de clericul Fethullah Gulen, aflat în exil în SUA, acuzat de autoritățile de la Ankara că s-ar afla în spatele tentativei de lovitură de stat din iulie, din Turcia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5904 secunde