GEST IMPRESIONANT! Ministrul norvegian al transporturilor a demisionat pentru soția sa!

364
GEST IMPRESIONANT! Ministrul norvegian al transporturilor a demisionat pentru soția sa! - sommerturbildeolsen-1535634563.jpg

Articole recomandate

Ministrul norvegian al transporturilor, Ketil Solvik-Olsen, și-a dat joi demisia pentru a da prioritate, timp de un an, carierei soției sale de profesie medic, gest salutat drept un exemplu în ceea ce privește drepturile egale pentru bărbați și femei, informează AFP.

"A fost fantastic să fiu ministru al transporturilor și comunicațiilor și, de fapt, aș fi continuat (în această funcție) toată viața mea", a declarat Solvik-Olsen, membru al Partidului Progresului (dreapta anti-imigrație), aflat în acest post din 2013. "Însă, am ajuns acum la o răscruce a vieții, în care este rândul soției sale să-și urmeze visul. E un acord pe care l-am încheiat în urmă cu mulți ani", a explicat el la postul TV2 Nyhetskanalen.

Soția sa, Tone Solvik-Olsen, a acceptat pentru un an de zile un post de medic într-un spital de copii din SUA, a precizat el.

Această decizie a fost aplaudată pe rețelele sociale. "Tot respectul", "un exemplu fantastic", au reacționat internauții pe Twitter.

Pionieră la fel ca alte țări nordice în materie, Norvegia se clasează pe locul doi, în urma Islandei, în ultimul raport al Forumului Economic Mondial cu privire la egalitatea dintre bărbați și femei.

Potrivit mass-media din Norvegia, ministrul petrolului și energiei, Terje Soviknes, și el membru al Partidului Progresului, ar urma de asemenea să-și cedeze portofoliul pentru a se dedica unor responsablități politice locale.

Biroul de presă al premierului a confirmat că o remaniere guvernamentală va fi anunțată vineri, fără a preciza natura acestor schimbări.

Partidul Progresului formează din 2013, alături de conservatorii premierului Erna Solberg, o coaliție lărgită între timp cu micul Partid Liberal (centru-dreapta), toate cele trei formațiuni fiind conduse de femei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.981 secunde