Germania vrea să găzduiască Agenția Europeană pentru Medicamente

100
Germania vrea să găzduiască Agenția Europeană pentru Medicamente - medications14099500-1499874303.jpg

Articole recomandate

Guvernul german a propus, astăzi, candidatura orașului Bonn pentru a găzdui Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), la concurență cu dosare depuse de Lille, Helsinki, Copenhaga, Amsterdam sau Barcelona, informează AFP.


EMA, cu sediul la Londra, va trebui să se mute după ce britanicii au spus ''da'' la referendumul pentru ieșirea Marii Britanii din UE, iar numeroase state membre doresc acum ca agenția să-și desfășoare activitatea pe teritoriu lor, la fel și cei 900 de salariați, potrivit Agerpres.


Ministerul german al Sănătății a prezentat un dosar de candidatură în jurul temei ''Cât mai aproape de Europa'' pentru orașul Bonn din landul Renania de Nord-Westfalia, fostă capitală a Germaniei de Vest și sediu a numeroase organizații internaționale, printre care unele agenții ale ONU.


''Dacă EMA este relocată în Germania, ea va putea beneficia de o concentrare de experți și de puternice parteneriate naționale (în Germania) chiar la fața locului. Preeminența științifică și economică a orașului Bonn face din el un loc de prim plan pentru EMA'', a pledat ministrul german al sănătății, Hermann Gröhe, într-un comunicat redactat în mod excepțional în engleză cu această ocazie.


Comisia Europeană va avea sarcina să evalueze candidaturile, ținând cont de diverse criterii, mergând de la accesibilitatea locului la perspectivele de angajare pentru rudele salariaților agenției și de studii pentru copiii lor.


Alegerea finală le va reveni guvernelor europene, care vor fi libere să țină cont sau nu de această evaluare, în cadrul unui vot programat să aibă loc în noiembrie.


Principala responsabilitate a EMA este protecția și promovarea sănătății publice și a animalelor, prin intermediul evaluării și supravegherii medicamentelor destinate uzului uman și veterinar.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1545 secunde