Germania va suporta costurile de îngrijire a pacienților europeni cu COVID-19 aflați pe teritoriul său

116
Germania va suporta costurile de îngrijire a pacienților europeni cu COVID-19 aflați pe teritoriul său - virus2-1587376424.jpg
Germania va plăti costurile pentru îngrijirea pacienților europeni bolnavi de Covid-19 și care necesită asistență respiratorie în spitalele sale, a anunțat luni guvernul german, scrie Agerpres.


Costurile pentru îngrijirea acestor pacienți ar trebui să ajungă la aproape 20 de milioane de euro, a precizat ministrul Sănătății, Jens Spahn, înainte de a participa la o reuniune a Consiliului de Miniștri cu privire la criza provocată de noul coronavirus.


''Germania va plăti costurile pentru îngrijirea pacienților'' europeni de pe teritoriul său, ''deoarece este vorba de conceptul nostru de solidaritate europeană'', a explicat el.


Berlinul susține în prezent ''peste 200 de pacienți europeni infectați cu coronavirus'' și are ''capacitatea, dacă este necesar, să acorde mai mult'' sprijin, a adăugat ministrul.


Mai puțin afectată de pandemie decât vecinii săi și beneficiind de mai multe locuri la terapie intensivă, Germania a primit în ultimele săptămâni pacienți europeni, între care francezi și italieni, pentru a ajuta sistemele medicale din țări vecine.


Anunțul survine în condițiile în care în Germania se redeschid luni majoritatea magazinelor cu o suprafață sub 800 m2 ca parte a unei ridicări treptate a măsurilor de izolare.


Epidemia de COVID -19 din Germania este de acum ''sub control și gestionabilă'', a declarat vineri ministrul Jens Spahn.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6837 secunde