€ 4.734
£ 5.2448
$ 4.2129

Mai multe ştiri online:
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg:

"Germania trebuie să-și respecte angajamentele în privința cheltuielilor de apărare"

Ştire online publicată Miercuri, 03 Aprilie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, luni, că Germania, în calitate de stat membru al Alianței, trebuie să-și onoreze promisiunea de creștere a cheltuielilor militare, relatează AFP, amintind că subiectul este unul generator de tensiuni cu administrația americană.

„Mă aștept de la Germania să-și respecte angajamentul asumat împreună cu toți ceilalți aliați din NATO”, a declarat Stoltenberg, într-o conferință de presă la sediul din Bruxelles al Alianței, cu o zi înaintea plecării sale la Washington.

Miniștrii de Externe ai celor 29 de stat aliate se vor afla, astăzi și mâine, la Washington, pentru o reuniune prilejuită de împlinirea a 70 de ani de existență a NATO și la care subiectul „împărțirii poverii” cheltuielilor ar urma să fie evocat încă o dată.

„Mă aștept ca germanii să-și respecte angajamentele în materie de cheltuieli”, a continuat Stoltenberg, menționând că Berlinul „a supus la NATO un plan național în care descrie cum va majora în mod concret cheltuielile de apărare cu 80% într-un deceniu”.

În 2014, statele NATO s-au angajat ca, la orizontul unui deceniu, cheltuielile lor militare să atingă ținta de 2% din PIB.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 3.4065 secunde