Germania și Franța și-au închis misiunile din Coreea de Nord

262

Articole recomandate

Germania și Franța și-au retras reprezentanții și și-au închis, ieri, misiunile din Coreea de Nord, a anunțat ambasadorul Marii Britanii la Phenian, pe fondul îngrijorărilor în creștere în această țară izolată privind răspândirea coronavirusului, transmite Reuters. 


Coreea de Nord nu a confirmat niciun caz de infectare cu coronavirus, dar i-a obligat pe străinii din țările unde au fost raportate cazuri să intre timp de 30 de zile în carantină, și a întărit controalele la frontiere. 


Coreea de Nord este situată între China, unde virusul a apărut la sfârșitul anului trecut și a infectat peste 88.000 de persoane, și Coreea de Sud, unde Covid-19 s-a răspândit rapid în ultimele săptămâni, contaminând aproape 7.500 de oameni. 


Ambasadorul britanic la Phenian, Colin Crooks, nu a precizat de ce colegii săi german și francez părăsesc Coreea de Nord. 
"Sunt trist să-mi iau la revedere în această săptămână de la Ambasada germană și Biroul francez în Coreea de Nord, care se închid temporar", a scris Crooks pe Twitter. "Ambasada britanică rămâne deschisă", a precizat el. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.266 secunde