€ 4.7205
£ 5.2885
$ 4.1484

Mai multe ştiri online:

Germania și Franța condamnă acordarea de pașapoarte rusești locuitorilor din estul Ucrainei

Ştire online publicată Vineri, 26 Aprilie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Germania și Franța, co-mediatori ai procesului de pace din estul Ucrainei, au condamnat, ieri, decizia Moscovei de a facilita acordarea de pașapoarte rusești locuitorilor din regiunile Donețk și Lugansk, controlate de rebelii separatiști proruși, informează AFP.

„Împreună cu Franța, condamnăm decretul rusesc care ar urma să faciliteze acordarea naționalității ruse populației în partea de est a Ucrainei”, a indicat Ministerul de Externe german într-un comunicat, subliniind că „aceste regiuni fac parte din teritoriul național ucrainean”.

„Anunțul Rusiei este în contradicție cu spiritul și obiectivele acordurilor de la Minsk destinate să readucă pacea în Donbas”, se menționează în comunicat. „Este exact contrariul a ceea ce avem nevoie urgentă pentru a contribui la o detensionare a situației”, se mai spune în text.

Președintele rus Vladimir Putin a simplificat, miercuri, acordarea naționalității ruse locuitorilor din regiunile separatiste ale Ucrainei, o măsură denunțată atât de președintele în exercițiu Petro Poroșenko, cât și de președintele ales Volodimir Zelenski, care au cerut înăsprirea sancțiunilor împotriva Moscovei.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8179 secunde