Germania și Franța au creat un consiliu bilateral pentru integrarea imigranților

140
Germania și Franța au creat un consiliu bilateral pentru integrarea imigranților - germaniasifrantaimigranti-1510147706.jpg

Articole recomandate

Germania și Franța au activat, ieri, un consiliu bilateral menit să favorizeze integrarea imigranților în cele două țări și să creeze un cadru de colaborare la acest capitol, transmite agenția EFE.

"Obiectivul este să integrăm atât refugiații care au perspective de a se stabili în țările noastre, cât și imigranții care se află de mult timp printre noi, dar care, dintr-un motiv sau altul, nu au reușit să se integreze", a explicat ministrul german de interne Thomas de Maiziere.

"Țările noastre au experiențe, administrații și organizări statale diferite. Dar în pofida acestora suntem convinși că, prin coordonare, vom reuși să ne ajutăm", a spus omologul său francez Gerard Collomb.

Ministrul Thomas de Maiziere a admis că Germania, care în pofida numărului mare al străinilor nu a recunoscut timp de decenii că este o țară de imigranți, acum se confruntă cu provocări majore odată cu sosirea a circa 1,3 milioane de solicitanți de azil în ultimii doi ani.

În prezent, circa un sfert din populația Germaniei are origini străine, fapt care a determinat guvernul de la Berlin să conceapă programe speciale de integrare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2918 secunde