Germania reacționează după dezvăluirile WikiLeaks privind baza CIA din Frankfurt

182
Germania reacționează după dezvăluirile WikiLeaks privind baza CIA din Frankfurt - germaniareactioneaza-1489065346.jpg

Articole recomandate

Procurorul general al Germaniei a anunțat, ieri, că vor fi examinate ultimele dezvăluiri ale site-ului WikiLeaks, care susține că CIA și-a stabilit la consulatul american din Frankfurt o bază a operațiunilor cibernetice, iar în funcție de rezultatele acestei evaluări se va decide lansarea unei investigații, transmite agenția Reuters.

"Vom iniția o investigație dacă vom avea indicii despre infracțiuni concrete ori autori specifici", a declarat un purtător de cuvânt al procurorului federal, scrie Agerpres.

La rândul său, un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe german a spus că Berlinul se află în contact cu Washingtonul în chestiunea documentelor dezvăluite de WikiLeaks, acest site susținând, printre altele, că CIA a folosit consulatul american de la Frankfurt ca bază de operațiuni acoperite pentru hackerii săi în Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Într-o serie precedentă de documente, publicate în anul 2015, WikiLeaks a încercat să demonstreze că Agenția de Securitate Națională a SUA (NSA) a spionat guvernele germane cel puțin începând din anii ’90, interceptând inclusiv telefonul cancelarului Angela Merkel.

Tot atunci, presa germană a scris că Statele Unite au folosit un centru de interceptări german din Bad Aibling (Bavaria) pentru a asculta convorbiri ale unor înalți funcționari europeni, iar NSA ar fi beneficiat de colaborarea Serviciului Federal de Informații german (BND) în culegerea de informații despre politicieni germani și companii europene. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5129 secunde