Germania ia o decizie drastică după atentatul din Berlin

216
Germania ia o decizie drastică după atentatul din Berlin - atentatberlin-1483972132.jpg

Articole recomandate

Guvernul german a amenințat că va suprima ajutorul său pentru dezvoltare țărilor refuzând să îi primească pe compatrioții lor ale căror cereri de azil au fost respinse, în lumina disfuncționalităților apărute cu prilejul recentului atentat de la Berlin, relatează AFP.

"Cei care nu cooperează suficient nu pot spera să beneficieze de ajutorul nostru pentru dezvoltare", a declarat vicecancelarul german Sigmar Gabriel, președinte al Partidului Social Democrat (SPD), într-un interviu publicat la sfârșitul săptămânii trecute în revista Der Spiegel.

"Sprijin pe deplin această idee", a reluat, duminică seară, la postul de televiziune ARD, ministrul german de interne, Thomas de Maizière, membru al partidului conservator (CDU) al cancelarului Angela Merkel.

Avertismentul vizează în special Tunisia, de unde era originar presupusul autor al atentatului cu camion de la Târgul de Crăciun din Berlin de la 19 decembrie (12 morți), Anis Amri, și în general țările din Magreb.

Cererea de azil în Germania a lui Anis Amri fusese respinsă cu câteva luni înainte, dar autoritățile nu au putut să îl trimită în țara de origine în lipsa unui document de identitate valabil. Berlin reproșează Tunisului că a refuzat timp de mai multe luni să recunoască naționalitatea tânărului și a împiedicat astfel repatrierea sa.

Mai multe mii de persoane originare în special din țările din Magreb, ale căror cetățeni nu au practic nicio șansă să obțină azil în Germania, sunt în prezent în această situație în țară.

Urmare a problemelor apărute cu cazul lui Anis Amri, coaliția guvernamentală condusă de Angela Merkel are în vedere mai multe modificări procedurale.

Guvernul german dorește să îi plaseze mai sistematic în arest preventiv, în așteptarea expulzării lor din țară, pe străinii considerați islamiști periculoși și a căror cerere de azil a fost respinsă.

"Voi face propuneri foarte concrete cu scopul de a lărgi posibilitatea de a plasa în arest preventiv persoanele considerate periculoase în vederea expulzării lor", a declarat, duminică, ministrul german al justiției, Heiko Maas. Pe viitor, procedurile îi vor include și pe străinii ale căror țări refuză să îi preia rapid, a precizat el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 21 Decembrie 2016
Stire din Actual : Atentat terorist la Berlin
Miercuri, 21 Decembrie 2016
Stire din Actual : Asalt la centrele  de refugiați din Berlin
Pagina a fost generata in 2.1192 secunde