Germania: Exporturile de arme au crescut sub Guvernul condus de Angela Merkel

105
Germania: Exporturile de arme au crescut sub Guvernul condus de Angela Merkel - germaniaexporturiledearme-1516800607.jpg

Articole recomandate

Exporturile de arme ale Germaniei au crescut semnificativ în ultimii patru ani sub guvernul de mare coaliție condus de cancelarul Angela Merkel, livrările spre țările din afara NATO și UE fiind cu aproape jumătate mai mari comparativ cu perioada precedentei administrații, relatează DPA.

În perioada 2014-2017, permisele pentru exporturile de arme s-au ridicat la o valoare de 25,1 miliarde de euro (30,9 miliarde de dolari), în creștere cu 21% comparativ cu precedenții patru ani, când alianța conservatoare a Angelei Merkel s-a aflat în coaliție cu Liberal Democrații (FDP).

Livrările către state din afara NATO și UE au crescut cu 47%, ajungând la 14,48 miliarde de euro în patru ani. Arme și alte echipamente militare, în valoare de 3,79 de miliarde de euro, au fost exportate doar anul trecut către aceste țări, în creștere cu 127 de milioane de euro față de anul precedent.

Partidul Social Democrat (SPD), partenerii conservatorilor în marea coaliție care este pe punctul să își încheie mandatul și potențiali parteneri într-o nouă mare coaliție, a transmis la sfârșitul lui 2013 că intenționează să reducă permisele pentru vânzările de arme.

Datele, care sunt provizorii, au fost făcute publice ca răspuns la o solicitare parlamentară înaintată de Partidul Stângii și ale cărei detalii au fost puse la dispoziția agenției DPA.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3495 secunde