Germania, dispusă să reclădească încrederea cu Rusia după cazul Skripal

116
Germania, dispusă să reclădească încrederea cu Rusia după cazul Skripal - germania-1522674929.jpg

Articole recomandate

Germania este dispusă să se angajeze în dialog cu Rusia în pofida conflictului din jurul presupusului atac cu arme chimice împotriva unui fost spion rus în Marea Britanie, care a dus la expulzări reciproce de diplomați de către Moscova și capitalele vestice, relatează agenția DPA.

Șeful diplomației germane, Heiko Maas, a spus că, fără îndoială, s-a pierdut multă încredere din cauza acțiunilor Rusiei în ultimii ani. "În același timp, avem nevoie de Rusia ca partener, de exemplu pentru a ne ajuta la soluționarea unor conflicte regionale, pentru dezarmare și ca pilon important al ordinii multilaterale", a adăugat el, în comentarii publicate în ziarul Bild am Sonntag.

"Suntem deschiși la dialog din aceste motive și sperăm să reconstruim încrederea pas cu pas dacă și Rusia este dispusă să facă acest lucru", a subliniat ministrul, membru al Partidului Social Democrat (SPD), care este împărțit cu privire la cât de dură să fie poziția față de Rusia.

Germania se bazează pe Rusia pentru aproximativ o treime din gaze naturale pe care le utilizează și, înainte ca statele occidentale să impună sancțiuni Rusiei pentru rolul său în criza din Ucraina, cea mai mare economie a Europei a exportat în Rusia bunuri în valoare de aproximativ 38 de miliarde de euro. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3798 secunde