Germania, deficit de profesori de școală primară

171
Germania, deficit  de profesori de școală primară - germania-1517400430.jpg

Articole recomandate

Germania s-ar putea confrunta cu un deficit de 35.000 de profesori care să ocupe posturi în școlile primare din țară în următorii ani, avertizează un studiu dat publicității, potrivit dpa.

Cercetarea efectuată de Fundația Bertelsmann constată că Germania are nevoie să angajeze aproape 105.000 de profesori noi pentru a satisface cererea până în 2025, dar universitățile nu pot să pregătească decât 70.000 de absolvenți până atunci.

Studiul a luat în considerare și faptul că aproape 60.000 de educatori urmează să se pensioneze în perioada respectivă. Circa 26.000 de profesori noi sunt obligați să țină pasul cu creșterea numărului de elevi, menționează același studiu.

Uniunea angajaților din învățământ și știință declară că există în prezent 2.000 de posturi vacante în școlile primare din Germania.

Se așteaptă ca lucrurile să se îmbunătățească începând cu anul 2026, când situația demografică a societății îmbătrânite din Germania va deveni mai favorabilă, conform studiului citat.

Până atunci, Fundația Bertelsmann sugerează ca școlile să încurajeze profesorii - în majoritate femei - să crească norma didactică, în condițiile în care 40% dintre aceștia activează în prezent part-time.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4879 secunde