Germania: Cinci suspecți, căutați după un atac asupra unei moschei

477
Germania: Cinci suspecți, căutați după un atac asupra unei moschei - germaniacincisuspecti-1520770872.jpg

Articole recomandate

Cinci persoane sunt căutate pentru "tentativă de omor" după un incendiu criminal împotriva unei moschei din sudul Germaniei, au anunțat Justiția și Poliția, scrie AFP.

Incendiul a fost declanșat, în noaptea de joi spre vineri, la o moschee din Lauffen, la nord de Stuttgart, potrivit unui comunicat comun al Procuraturii din Stuttgart și Poliției din Heilbronn.

Oamenii legii spun că indivizi necunoscuți au aruncat mai multe cocteiluri Molotov pe fereastra clădirii în care dormea imamul. Acesta nu a fost rănit, a putut stinge singur incendiul fără să se înregistreze pagube materiale. Anchetatorii, care au deschis o anchetă pentru tentativă de omor, sunt de părere că cel puțin cinci persoane au putut participa la atac, potrivit comunicatului Procuraturii și Poliției care au solicitat sprijinul eventualilor martori.

Anchetatorii examinează, de asemenea, un posibil mobil rasist sau islamofob. Comunitatea turcă din Germania a condamnat o crimă inumană și un act de terorism care amenință direct nu doar ființe umane, dar subminează, de asemenea, fundamentele comunității.

"Cerem să se facă lumină în legătură cu acest atac", a declarat președintele comunității, Gokay Sofuoglu, pentru agenția de presă dpa.

În 2017, în Germania s-au înregistrat 950 de atacuri împotriva musulmanilor sau comunității musulmane și 33 de persoane au fost rănite, potrivit Ministerului de Interne.

Jurnalul regional Neue Osnabrucker Zeitung a informat că peste 60 de lăcașuri de cult musulmane au fost ținta unor atacuri în 2017 (degradări, desene, uneori realizate cu sânge de porc), dintre care majoritatea au fost comise de persoane de extremă-dreaptă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3027 secunde