Germania: Angela Merkel promite să ducă până la final mandatul de cancelar

110
Germania: Angela Merkel promite să ducă până la final mandatul de cancelar - angelamerkel-1518436980.jpg

Articole recomandate

Angela Merkel a făcut cunoscută, ieri seară, intenția sa de a duce până la final viitorul mandat de cancelar de patru ani, în pofida criticilor tot mai numeroase în rândul formațiunii sale conservatoare, CDU, transmite AFP.

"Fac parte dintre persoanele care își respectă cuvântul dat. Mi-am luat angajamentul față de populație pentru patru ani la cancelaria federală și, evident, intenționez să respect acest lucru", a spus Angela Merkel.

În fața semnelor de uzură a puterii după 12 ani în fruntea guvernului și a criticilor deschise la adresa ei, Angela Merkel a respins ideea potrivit căreia puterea sa este pe cale de a se eroda.

Angela Merkel se confruntă cu o revoltă incipientă în rândul partidului său după ce, miercuri, a reînnoit alianța cu Partidul Social-Democrat (SPD) pentru a guverna încă patru ani.

Trupele sale îi reproșează că a făcut prea multe concesii orientării de centru-stânga. Pentru a încheia acordul de coaliție, ea a fost nevoită să accepte în special cedarea portofoliului Finanțelor către SPD, situație greu de digerat în CDU.

Acordul de coaliție cu SPD urmează să fie validat de congresul CDU, convocat la 26 februarie, care se anunță mai furtunos decât era de așteptat, și mai ales de militanții social-democrați, chemați să se pronunțe printr-un referendum intern cu final incert.

Reînnoirea coaliției este o soluție din lipsă de alternative. Ea decurge din alegerile legislative desfășurate în septembrie, marcate de o respingere a partidelor tradiționale și o ascensiune a formațiunii de extremă-dreaptă, care complică formarea unei majorități.

O primă tentativă de alianță cu liberalii și Verzii a eșuat în noiembrie, iar Angela Merkel s-a văzut nevoită să apeleze, din nou, la SPD pentru a dispune de o majoritate guvernamentală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6382 secunde