Mai multe ştiri online:

Germania a preluat președinția Consiliului de Securitate al ONU

Ştire online publicată Marţi, 02 Aprilie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Germania a preluat, ieri, președinția prin rotație a Consiliului de Securitate al ONU, informează DPA.

Ministrul de Externe german, Heiko Maas, a sosit la New York, pentru a prelua președinția de la omologul său francez Jean-Yves Le Drian.

Cele două țări europene vecine își exercită în martie și aprilie președințiile coordonate, cu o agendă de lucru organizată în comun. Germania a preluat din aprilie postul de președinte al Consiliului de Securitate format din 15 membri, după ce Franța a deținut acest post în martie.

Agenda germană pentru luna aprilie include reuniuni speciale asupra violenței sexuale în timpul conflictelor și asupra dezarmării nucleare.

Într-o conferință de presă susținută la începutul lui martie alături de ambasadorul Franței la ONU, Francois Delattre, pentru a marca președințiile lor comune, trimisul german la ONU, Christoph Heusgen, a declarat că dorește mai degrabă să provoace mai multe dezbateri deschise în Consiliu, decât să continue practica deja comună a lecturării unor comunicate pregătite din timp.

Înainte de aceasta, Germania a deținut președinția Consiliului de Securitate în septembrie 2012, în timpul stagiului său de doi ani în Consiliu în calitate de membru ales. 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8699 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4053 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Cultură-Educație
miercuri, 17 iulie Foto : Mândria școlii constănțene.  Elevii de 10 ai județului! 2783 vizite, 0 comentarii Mândria școlii constănțene. Elevii de 10 ai județului!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7224 secunde