Germani arestați în Turcia. "Nu este problema ta!", răspunde Ankara Berlinului

198
Germani arestați  în Turcia.

Articole recomandate

Ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a denunțat, sâmbătă, reacția Berlinului la arestarea în Turcia a doi cetățeni germani suspectați de legături cu puciul eșuat din iulie 2016.

"Când arestăm un pucist, Germania începe să se indigneze. Dar nu este problema ta!", a declarat Mevlut Cavusoglu, citat de agenția proguvernamentală Anadolu. "Este, de asemenea, cetățean turc, dar ea întreabă: «De ce îmi arestezi cetățeanul?»", a continuat șeful diplomației de la Ankara.

Ministerul german de Externe a denunțat, vineri, arestarea în Turcia "din motive politice" a doi cetățeni ai săi, ridicând la 12 numărul germanilor pe care Berlinul îi consideră ca deținuți politici în această țară.

Potrivit agenției private Dogan, este vorba despre doi germani de origine turcă, reținuți pe aeroportul din Antalya pentru presupuse legături cu puciul de la 15 iulie 2016. Dogan nu a precizat dacă ei aveau cetățenia turcă, așa cum a lăsat să se înțeleagă Mevlut Cavusoglu.

Cancelarul german Angela Merkel a afirmat, vineri, că aceste arestări sunt "în majoritatea cazurilor fără fundament și nu au nicio legătură cu principiile noastre despre statul de drept".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6772 secunde