Garry Kasparov le cere politicienilor străini să nu meargă la Cupa Mondială de fotbal din Rusia

113
Garry Kasparov le cere politicienilor străini să nu meargă la Cupa Mondială de fotbal din Rusia - garrykasparov-1522579558.jpg

Articole recomandate

Garry Kasparov, maestru de șah și critic deschis la adresa Kremlinului, face apel la politicienii străini să nu asiste la Cupa Mondială de fotbal din Rusia din această vară, relatează dpa.
Într-un editorial apărut sâmbătă în cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung, Kasparov a scris că, în general, este împotriva ideii de a boicota evenimentele sportive aflate în fazele finale, deoarece acest lucru îi afectează în primul rând pe sportivi.


Dar a precizat că este în favoarea unui "boicot politic al regimului" de la Moscova, deoarece ar fi împotriva a ceea ce el numește actele ostile ale acestuia.


Printre astfel de acte ostile, el a menționat suspectul atac chimic asupra unui fost dublu agent rus, Serghei Skripal, și a fiicei sale în Marea Britanie la începutul acestei luni. Kasparov a criticat-o pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, pentru că l-a felicitat pe președintele Vladimir Putin pentru victoria în alegeri, despre care el a spus că au fost o farsă. Campionatul Mondial de fotbal va începe la 24 iunie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9009 secunde