€ 4.7204
£ 5.2539
$ 4.2231

Mai multe ştiri online:

Garda Elvețiană Pontificală va purta coifuri din plastic imprimate 3D

Ştire online publicată Marţi, 08 Mai 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Garda Elvețienă Pontificală, un corp militar aflat în serviciul papei din 1506, a renunțat la tradiția sa de peste cinci secole, adoptând noi coifuri care sunt făcute din plastic, cu ajutorul unei imprimante 3D, scrie The Telegraph.


Noile coifuri sunt mai ușoare și costă 740 de lire sterline fiecare, preț de aproximativ două ori mai mic decât cel al unui coif vechi, din metal. Fiecare coif din PVC poartă simbolul Papei Iulius al II-lea, care a înființat în 1506 această armată privată formată din mercenari, acesta fiind cunoscut drept „Papa războinic”. Noile coifuri sunt rezistente la razele UV. Acest aspect este important, întrucât membrii Gărzii Elvețiene Pontificale petrec mult timp afară, în dreptul Vaticanului, înarmați cu halebarde.


Un total de 32 de noi recruți, bărbați elvețieni catolici, necăsătoriți, cu vârste sub 30 de ani, se vor alătura corpului militar pentru cel puțin doi ani. Garda Elvețienă Pontificală este cunoscută drept cea mai mică armată din lume. Aceasta este responsabilă cu siguranța Papei și cu siguranța Vaticanului în general.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.739 secunde