GALERIE FOTO / Un olandez și-a construit o arcă exact ca în Biblie

400
În 1993, Johan Huibers, un om de afaceri olandez, le citea copiilor săi despre celebra arcă a lui Noe, când i-a venit o idee nebunească: să-și construiască propriul vas, exact ca în Biblie.


Soția a râs de el, spunând că atunci când o va termina, "vor putea pleca în vacanță pe Lună". Însă nu el s-a lăsat! Prima versiune a bărcii a fost gata în 2006.  


Chiar și așa, bărbatul nu este complet satisfăcut de realizarea sa, pentru că arca lui are doar jumătate din mărimea celei din Biblie, iar Huibers este determinat să meargă mai departe.  


În 2008, Johan, alături de un grup de tâmplari amatori, a început să construiască o replică după Arca lui Noe.  


După 4 ani, lucrările au fost gata și vasul a fost deschis publicului. Barca biblică a costat aproape 1.6 milioane de dolari. 


Este greu să nu rămâi impresionat în fața mărimii vasului, dar și a detaliilor. Arca este completată de animale din lemn: gorile, elefanți și rinoceri, exact ca în Bilie.  


Vasul a devenit deja o atracție turistică în Dordrecht, Olanda, însă recent a fost închisă din cauza neînțelegerilor dintre Huibers și autorități.  


Înălțimea este asemănătoare cu cea din povestire. Are peste 22 de metri, 124 metri lungime, o greutate de 2.500 tone și poate adăposti peste 5.000 de persoane.  


Construită în urmă cu șase ani, nava avea rolul inițial de a-l transporta pe milionarul Johan Huibers pe o distanță de aproximativ 8.000 de kilometri, prin Oceanul Atlantic, la Jocurile Paralimpice din Brazilia, din 2016.


Ulterior, a abandonat aceste planuri din cauza costului foarte ridicat al drumului, care ar fi ajuns la numai puțin de 1,97 de milioane de dolari. 


Sursa: clickpentrufemei.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8791 secunde