Gafă de proporții în India / Mandela, confundat cu Morgan Freeman

108
Gafă de proporții în India / Mandela, confundat cu Morgan Freeman - mandela-1387621196.jpg

Articole recomandate

Fostul președinte sud-african Nelson Mandela, care a decedat pe 5 decembrie, a fost confundat cu actorul Morgan Freeman, al cărui chip a apărut pe un panou din India, pentru a omagia personalitatea liderului sud-afican, transmite Realitatea.net.
Panoul în memoria lui Nelson Mandela a fost expus în orașul indian Coimbatore, fiind plătit de un comerciant de haine local. Pe acest panou apărea o fotografie mărită a actorului Morgan Freeman, alături de imagini mai reduse ale Mahatmei Gandhi, maicii Tereza și Martin Luther King Jr, conform huffingtonpost.com.
Panoul avea următorul text, în limba tamil: "Printre politicienii de astăzi, care nu se gândesc decât la următoarele alegeri, Nelson Mandela a fost un lider care s-a gândit la binele generațiilor viitoare. S-a alăturat maicii Tereza, Mahatmei Gandhi și lui Martin Luther King pe 5.12.13. Ne înclinăm în fața lui, mândri că am trăit în aceeași vreme cu el și îi apreciem mesajul de pace, non-violență și sacrificiu. Fermierul doarme, dar semințele pe care le-a plantat vor rămâne mereu vii".
Bărbatul care a finanțat panoul a spus că nu știa nimic despre această eroare și că îl va schimba.
"Îl vom înlocui cu fotografia corectă a lui Mandela", a declarat acesta presei.
Deși greșeala poate părea incredibilă, de fapt, nu a fost singura. Publicația The Guardian a relatat că 8% dintre mesajele trimise pe Twitter după moartea lui Nelson Mandela erau legate de identitatea acestuia.
Confundarea lui Morgan Freeman cu Nelson Mandela ar putea fi explicată prin aceea că actorul american, în vârstă de 76 de ani, a jucat în filmul despre liderul sud-african "Invictus" (2009), regizat de Clint Eastwood.
Militantul antiapartheid și fostul președinte al Africii de Sud Nelson Mandela, a decedat pe 5 decembrie, la vârsta de 95 de ani.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5188 secunde