Furtuna "Zeus" a măturat Franța. Oameni morți și sute de mii de case afectate

245
Furtuna

Articole recomandate

O furtună violentă, denumită "Zeus", a măturat, luni, Franța, soldându-se cu moartea a două persoane și privând 600.000 de case de electricitate, au anunțat, ieri, serviciile de urgență și autoritățile, citate de AFP. 


Șoferul unui camion care transporta butelii cu gaz a fost ucis de căderea unei crengi de mari dimensiuni pe vehiculul său, în Alpii de Sud. La rândul său, un automobilist și-a pierdut viața în urma căderii unui arbore de 20 de metri în sud-vestul țării. 


Furtuna a lovit coasta de vest a Franței, înainte de a se deplasa la finalul după-amiezii spre zonele centrale și sud-estice ale țării. Potrivit Meteo-France, vântul a suflat cu viteze excepționale pe coasta vestică, de până la 193 de kilometri pe oră. 


Trei adolescenți au fost grav răniți în vestul țării, iar patru copii au fost răniți ușor la Brive (sud-vest), după prăbușirea acoperișului unei școli, a indicat într-un comunicat prim-ministrul Bernard Cazeneuve. 


600.000 de case au rămas fără curent electric în întreaga țară, potrivit directorului rețelei de distribuție a energiei electrice, Enedis. Acest lucru nu s-a mai întâmplat de la marea furtună din 1999, soldată cu zeci de morți și trei milioane de case rămase fără electricitate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5035 secunde