Furt fără precedent în Ungaria: Au dispărut 500 de opere de artă

52
Poliția ungară a anunțat astăzi, pe site-ul său de pe internet, demararea unei anchete pe marginea furtului a 500 de opere de artă, care au aparținut unui colecționar ungar decedat în 2002.
"Poliția a lansat o anchetă într-un dosar privind furtul unor opere de artă de o valoare excepțională", informează site-ul poliției ungare, potrivit Agerpres. Procesul de evaluare a valorii la care se ridică tablourile furate este în curs de desfășurare.

Potrivit comunicatului, "tablourile și operele de artă au fost furate de către necunoscuți, dintr-un apartament închis situat în Budapesta, ce aparținea unui colecționar decedat".

Dezsa Kovacs, colecționar de artă ungar, a decedat în 2002. Operele de artă din colecția sa urmează să fie împărțite între diferiți moștenitori, în urma unui proces de succesiune încă nefinalizat, a precizat poliția.

Printre tablourile furate figurează opere ale unor cunoscuți pictori ungari precum Laszlo Paal, Pal Szinyei Merse, Karoly Ferenczy sau Gyula Derkovits, dar și ale unor pictori străini precum italianul Le Tintoret, francezul Maurice Utrillo sau austriacul Gustav Klimt.

Poliția a pus la dispoziție mai multe numere de telefon, pentru a primi informații, și a publicat pe internet lista completă a operelor de artă furate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4395 secunde