Fundația pentru o Societate Deschisă își anunță plecarea din Ungaria

143
Fundația pentru o Societate Deschisă  își anunță plecarea  din Ungaria - fundatia-1526393227.jpg

Articole recomandate

Organizația lui George Soros își va închide biroul din Budapesta și se va muta în capitala germană Berlin, informează agenția Reuters, citând un comunicat al organizației.

Fundația pentru o Societate Deschisă explică în comunicat că a decis să plece dintr-un mediu politic și legal din ce în ce mai represiv.

"Decizia de a muta operațiunile din Budapesta vine în contextul în care guvernul ungar pregătește impunerea de noi restricții împotriva organizațiilor neguvernamentale prin ceea ce a denumit drept pachetul legislativ Stop Soros", arată Fundația finanțistului american de origine ungară.

"Guvernul Ungariei a denigrat munca noastră și a reprimat societatea civilă pentru a obține avantaje politice, folosind tactici fără precedent în istoria Uniunii Europene", notează în comunicat Patrick Gaspard, directorul organizației lui Soros din Ungaria. Acesta asigură că organizația va continua să susțină activitatea grupărilor societății civile din Ungaria în probleme ca drepturile omului, arta, cultura, libertatea presei, transparența, educația și sănătatea și "va urma toate căile legale pentru a apăra drepturile fundamentale amenințate de legislație". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3796 secunde