FRAUDĂ CU PAȘAPOARTE ÎN UNGARIA! Washingtonul vrea să ridice scutirea de viză

274
FRAUDĂ CU PAȘAPOARTE ÎN UNGARIA! Washingtonul vrea să ridice scutirea de viză - 25637897l-1526024071.jpg

Articole recomandate

Washingtonul intenționează să ridice scutirea de viză de care beneficiază cetățenii Ungariei după descoperirea unei fraude ce a permis titularilor de pașapoarte ungare sa intre în Statele Unite sub identități false, au informat joi mass-media ungare și americane.

Un "defect" în sistemul de atribuire de pașapoarte în Ungaria a condus la "încălcări ale securității", au declarat responsabili americani citați într-un articol scris în comun de Washington Post și Direkt 36, un site ungar de jurnalism de investigație, notează AFP.

Peste un milion de persoane au dobândit cetățenia ungară începând din 2011 datorită unui proces de naturalizare accelerat stabilit de guvernul naționalist al lui Viktor Orban, la putere din 2010.

Majoritatea provin din țările vecine unde trăiește o minoritate maghiară de două milioane de persoane, rezultatul unui tratat semnat după Primul Război Mondial ce a retrasat frontierele Ungariei, notează AFP.

Potrivit unui document al Departamentului pentru Securitate Internă al SUA obținut de Washington Post, "circa 700 de persoane non-maghiare au obținut în mod fraudulos pașapoarte ungare autentice și au luat identitatea titularilor originali ai acestor pașapoarte".

65 dintre ele au intrat în Statele Unite și au obținut permisul de ședere fără viză de trei luni acordat cetățenilor din 38 de țări.

În ciuda cercetărilor Departamentului pentru Securitate Internă de a le descoperi și deporta, în jur de 30 nu au fost găsite până la sfârșitul lunii octombrie.

Departamentul se teme că criminali, inclusiv teroriști islamiști și spioni ruși, ar fi putut cumpăra aceste pașapoarte.

Ungaria a fost avertizată că ar putea fi "exclusă" din programul de scutire de viză dacă problema nu este rezolvată. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3086 secunde