Mai multe ştiri online:

Franța și Germania sunt aproape de un acord privind reforma zonei euro

Ştire online publicată Luni, 18 Iunie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Franța și Germania sunt foarte aproape de un acord privind reforma zonei euro, după câteva luni de controverse, a anunțat, sâmbătă seară, ministrul francez de Finanțe, Bruno Le Maire, citat de AFP. 


După o ultimă rundă de negocieri cu omologul său german Olaf Scholz, desfășurată la Hamburg, Le Maire a precizat în rețeaua Twitter că decizia ar putea fi luată marți, la întâlnirea de la Berlin dintre președintele Franței, Emmanuel Macron, și cancelarul Germaniei, Angela Merkel. 


Potrivit ministrului francez, au mai rămas de stabilit „două sau trei puncte importante”, bine delimitate. 


Germania a avut reticențe față de propunerile de reformă lansate anul trecut de Macron, Berlinul temân-du-se că va suporta costurile pentru alte țări. Ultimele luări de poziție ale celor două guverne arată însă că este posibil un acord privind crearea unui buget de investiții pentru zona euro. De asemenea, se așteaptă o extindere a atribuțiilor Mecanismului European de Stabilitate, care ar putea acorda împrumuturi țărilor care se confruntă cu crize provocate de factori externi - un exemplu fiind cel al Irlandei, afectate de retragerea Regatului Unit din UE. 


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8619 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4041 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2961 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.819 secunde